slide_0000_Layer 3
slide_0000_sommer 2010 135
slide_0001_IMG_0236

Mindfulness

Mindfulness

din succes afhænger af dit fundament

Mindfulness

Mindfulness er en måde at forholde sig til hvad der sker i livet på det indre og det ydre plan, en måde at tage ansvar for livet du lever, i hvert øjeblik.

Mange mennesker har en tendens til at leve mest i hovedet, hvor tankerne dominerer, fremfor i virkeligheden, hvor vi lever og arbejder. Når vi bliver fanget i tankerne, mister vi nærvær i nuet, og det påvirker kvaliteten i alt hvad vi foretager os.

Mindfulness som metode og teknik kan bruges til at opnå en højere livskvalitet, f.eks. ved at give øget indre ro, reducere stress, øge koncentrationen og effektiviteten i hverdagen, give større selvindsigt, samt skabe bevidsthed om egne tankestrømme og følelser. Ligesom det øger sundheden både fysisk og psykisk.

Mindfulness benyttes i dag i erhvervslivet, af private, samt indenfor sundhedssektoren, og er således relevant for alle uanset baggrund og livssituation.

Mindfulness kan kort beskrives som bevidst nærvær – det vil sige den form for tilstedeværelse der kommer af at være opmærksom på det der er i nuet, uden at bedømme eller vurdere.

Mindfulness handler I høj grad om at få kontakt med sin egen kerne og indre kraft, og det vil betyde at vi som mennesker får mere “sjæl” I det vi foretager os I livet.

Jeg har arbejdet med Mindfulness og nærværstræning I de sidste 15 år.

Det at skabe den kontakt til din kerne og din kraft, er ikke noget man kan læse sig til. Det kræver træning og tålmodighed og vedholdenhed. Og kan gores på mange forskellige måder

Bl.a gennem:

Meditation
Yogaøvelser
Retreats
Stilhed og alenetid
Ophold I naturen, evt. Med bål

shutterstock_131873642

Klik på billedet og få en gratis gave

I vores vestlige kultur er de fleste af os vokset op med at det der betyder noget er noget der kommer udefra, altså udenfor os selv. Det er dermed også det vi “måler “ os selv udfra. Biler, hus, job, mennesker omkring os, kærlighed osv.

Vi har fra barnsben lært at vi ikke skal stole på vores følelser og at vi ikke skal udtrykke os sandfærdigt og ærligt og dermed at vi ikke skal anerkende at kernen I vores væsen af natur er kærlig, magtfuld og skabende. Vi lærer istedet at tilpasse os dem vi omgiver os med, og stille og roligt undertrykker vi kontakten til vores eget indre.

Når vi konsekvent undertrykker og mistror vores intuitive viden (fordi vi kke forstår den, og fordi den er en besked fra hjertet som ikke nødvendigvis er logisk og fornuftig), for istedet at søge værdsættelse, anerkendelse og autoritet fra andre, så frasiger vi os vores personlige styrke.

Tiden er kommet hvor det er vigtigt at etablere den kontakt og vedligeholde den. Der er alt for mange mennesker der er syge og stressede og depressive, mennesker som er frustrerede, mennesker som ikke kan træffe beslutninger, og som ikke kan finde ud af hvad der er rigtigt for dem.

Alle svarene er inde I deres egen kerne, de skal blot finde kontakten igen.