slide_0000_Layer 3
slide_0000_sommer 2010 135
slide_0001_IMG_0236

Om Prana Consulting

Om Prana Consulting

din succes afhænger af dit fundament

Om Prana Consulting

PRANA betyder livsenergi.

Det er det, der giver liv i noget der af den ene eller anden årsag er dødt eller virker dødt. Som en sø hvor alt står stille. Det betyder glæde, vækst, tilfredshed. Det være sig i enkeltpersoner, såvel som grupper og organisationer.

Så når der er en stor mængde Prana til stede får vi overskud, overblik og adgang til vore bedste ressourcer og potentialer.

FOTO3322_1280x1920

Merete Munkholm Lenbroch

Jeg er kursusleder, proceskonsulent og coach, og jeg har desuden en lang teoretisk baggrund indenfor NLP og psykoterapi, som jeg har beskæftiget mig med siden 1995. Har altid haft et meget aktivt arbejdsliv og har gennem en lang årrække fungeret som leder. Jeg har hele mit liv beskæftiget mig med udvikling, dels andre menneskers udvikling, organisationers udvikling, medarbejderudvikling, lederudvikling, og ikke mindst min egen. Jeg har oprindelig en håndværksmæssig baggrund, hvorfor learning by doing for mig, er den naturlige vej til implementering og integrering af uddannelse, udvikling og teori. Jeg tror på, at øget bevidsthed om vigtigheden af balance i det enkelte menneske, den enkelte organisation og i naturen, vil skabe større ansvarlighed, som noget af det, der bliver stor brug for i fremtiden.

Min Historie 

Gennem hele mit liv har mennesker og menneskelighed interesseret mig.
Hvem vi er
Hvor vi kommer fra
Hvor vi skal hen
Og – hvad vi skal her.

Jeg har fulgt mit hjerte og kan huske, at jeg har gjort det siden jeg var 4 år gammel. Mit hjerte har altid været direktøren i mit liv og det har givet mig udvikling, sjove oplevelser, skøre indslag, læring, indsigter, skærpet bevidsthed, spændende møder med mennesker og en masse andet.

Dog har det også givet mig afvikling, mange uforstående spørgsmål fra mennesker, undrende blikke, samt en følelse af at være anderledes og mystisk.

Så med dét har mit liv formet sig med lys og mørke, nat og dag, gode og mindre gode oplevelser – ligesom livet former sig for os alle.

Udover at mit hjerte har været direktøren i mit liv, så har jeg et lyst og positivt sind. Jeg finder altid en vej med løsninger, og dermed tror jeg på at lykkedes, og giver derfor aldrig op.

Jeg har i 25 år arbejdet med ledelse, coaching, supervision, mentoring, stress reduktion, psykoterapi, mindfulness, kommunikation, trivsel med mere. Men jeg synes der manglede noget til at binde det hele sammen.

Jeg mødte Sortfods-indianere for 16 år siden og begyndte at lære om deres gamle traditioner og ceremonier til at skabe helhed, centrering og balance i mennesker.
Jeg startede med, at deltage i seminarer om medicinhjulet og svedehytter og der følte jeg, at jeg var hjemme. Jeg indså, at her var der noget, som bandt det hele mere sammen for mig. Det var åndeligheden og spiritualiteten. Siden har det været og stadig er, et godt supplement til arbejdet med mennesker.

Jeg er jo ikke indianer og bliver det aldrig. Men jeg indså dybden, altså spiritualiteten og åndeligheden. Jeg lærte om compassion på en ny dyb måde og udvikling af styrken som er i os alle. Spiritualiteten blev det vigtige supplement jeg savnede til arbejdet med følelser, det mentale og det fysiske – så kan vi komme hele vejen rundt om det hele menneske. I forbindelse med lederudvikling, trivsel, coaching, individuel terapi, supervision ja det hele….

Siden blev jeg soldanser ved “Path of the buffalo piercing sundance” i Alberta, Canada. Endvidere blev jeg pibebærer, hvilket blandt andet betyder at stille sig til rådighed for alt det solen rører, nemlig mennesker, jorden, planter og dyr. Det er en rejse, et stykke personligt udviklingsarbejde som handler mere om praksis end teori. Hvor man dagligt arbejder med egne mønstre, skyggesider, samt relationer, uhensigtsmæssigheder og healing af egen livshistorie.
Det er en rejse der udvider bevidstheden naturligt, på én selv, og ift andre. Der forekommer bl.a faste 3 gange årligt i 4 dage uden mad og vand.
På den vej er det ikke muligt at ”smutte” fra sig selv og lade som om, at livet kun har positive sider. Her kommer ægthed og ærlighed frem i lyset, altså menneskelighed.

Af indianerne har jeg også lært at løsne traumer, det kan være mentale, følelsesmæssige, fysiske eller åndelige traumer. At forløse det der har sat sig fast på den ene eller anden måde.

Så i dag kombinerer jeg ofte samtaler med fysisk behandling på briksen hvor dén forløsning foregår. Hvilket skaber en helhed i arbejdet med det hele menneske.

De sidste 25 år har jeg arbejdet med nærværs træning på mange forskellige måder. Bl.a ved at tilbringe tid alene hvert år. Med det formål, at mærke det, som der rører sig i mig og dermed tage vare på det.

Så det ikke sætter sig i mig eller jeg går i undgåelse med det. Tid alene uden stimulanser, uden ur, uden telefon, uden computer, slik, kaffe eller andet der kunne bedøve min bevidsthed eller min opmærksomhed på alt det der rører sig inderst inde i mig. Så fra timer alene til dage til uger…….

i mørke i 4 døgn, på gåtur alene i 4 uger, i skoven en nat eller 4 nætter og dage. osv. På mange måder har jeg tilbragt tid alene og hver gang connecter jeg med mig selv på et dybere plan.

Ofte vil mit mentale sind eller mit hoved gerne snakke mig fra det og synes jo ikke, at jeg direkte behøver tiden for mig selv. Det er den indre sabotør som findes i os alle.

For når jeg sidder der alene med mig uden noget, så kan jeg jo mærke dét, som rører sig indeni. Det kan være gråd, tristhed, frygt, frustration og vrede. Men på den anden side kan det også være følelser som glæde, lethed, begejstring, tillid og kærlighed. Og når jeg bliver i dét kommer jeg langsomt til at forstå dét.

Det giver ro og sikkerhed indefra. Det giver mig tillid og styrke til at stå stærkt i livets storme. Det giver mig kendskab til mine grænser. Det hjælper mig til hurtigt at opfange signaler indeni mig, forstå de signaler og skabe justeringer i livet. Det gør at jeg kan være indefra styret i hele livet. Det gør mig mere ægte og autentisk – mere hel